Cengiz Topel Ortaokulu Tarihçesi

08.11.2023 62

Okulumuzun Açılış Tarihi: 1964 yılında inşaatı tamamlanan okulumuz 02.03.1965 tarihinde öğretime başlamıştır.

Okulumuzun Adı: 1964 yılında Kıbrıs semalarında şehit olanpilot yüzbaşı Cengiz TOPEL´ den adını almıştır.

Bina Durumu: 6 derslik, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası, 1 anasınıfı, 1981-1982 yılında iki derslikli bir ek bina olarak yapılmıştır. 1994 yılında da 16 derslikli ana bina yapılmıştır.

Eğitimin 8 yıla çıkarılması ile okulumuzun adı Cengiz Topel İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. Okul binası ihtiyacı karşılıyamaması nedeniyle ek bina yapılmıştır.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında 4+4+4 sistemi ile ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmıştır.İki okul aynı binada eğitim-öğretime devam etmektedir.

Cengiz Topel İlkokulu/Ortaokulu, Boyabat´ ın hemen girişinde, sağ tarafta Boyabat Kalesi ile Boyabat Parkının karşısında bulunmaktadır.

Boyabat´ ın en kalabalık ilköğretim okullarından biridir. Okulumuz fiziki olarak 27 derslik, bir BTS sınıfı (Bilgisayar Laboratuarı), bir fen laboratuarı, çok amaçlı bir salondan oluşmaktadır. Bir müdür, iki müdür yardımcısı, 40 öğretmen, 1 memur ve 2 hizmetliden oluşan kadrosu ile eğitim-öğretimi sürdürmektedir.

Boyabat´ ın en köklü okullarından olan okulumuz, şehit ismine yakışan öğrenciler yetiştirmeye, eğitim-öğretimdeki başarılarıyla da isminden sıkça söz ettirmeye devam edecektir.